Alban Gate – resubmission of refurbishment application

The expected resubmission of the application for the refurbishment of Alban Gate, 125 London Wall has been submitted to the City of London Planners. The reference number is 23/01115/FULL and the full application can be viewed here

As previously commented, we were informed that the proposals for the refurbishment of Alban Gate were to be updated to respond to the feedback given from the public consultation. We were assured that the new planning application would address the key objections voiced with the previously submitted planning application ie. no balconies, escalators to be kept and refurbished, no pocket park, reduction in changes to the podium level, more muted palette, etc. Looking through this application it would appear that this is indeed the case.

For a brief summary, the updated proposals can be found here

For more detailed information and representations about the proposals take a look at the Design & Access statements. Part 1 and Part 2 go through the plans and show visual depictions of what is being planned whilst Part 3 looks at Landscaping, planting and lighting.

Any comments or representations can be made here

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *